رویت “Revit” چیست؟ چه کاربردی در معماری دارد؟ آموزشگاه کلوپ معماری
رویت چیست ؟
فهرست مطالب
اگر شما هم از فعالان در حوزه عمران و معماری هستید، حتما تا به حال یکبار به دنبال نرم افزاری برای مدل سازی و طراحی ساختمان گشتهاید.
تعریف رویت در معماری : حتماً بین دوستانتان یا افراد با تجربه در این رشته، یک بار کلمه رویت به زبان انگلیسی ” revit ” به گوشتان خورده است. حالا میپرسید رویت چیست ؟ رویت (Revit) نرم افزاری برای مدل سازی اطلاعات ساختمان است. با کمک نرم افزار رویت میتوان پروژههای طراحی نما ساختمان یا طراحی داخلی ساختمان را راحت تر مدل سازی کرد و به مدلهای متنوع و به روز دست پیدا کرد. این نرم افزار متعلق به شرکت Autodesk است و برای مهندسین معماری و عمران کاربرد دارد. مدل سازی سه بعدی و ترسیم جزئیات ساختمانی تنها بخشی از عملکرد فوق العاده این نرم افزار است. به عبارتی شما با کمک رویت و از طریق پایگاه داده ساختمانی، به اطلاعات ساختمانی دسترسی پیدا میکنید.
نرم افزار رویت (Revit) چیست؟
اگر به دنبال نرم افزاری هستید که ساختارهای پیچیده را آسان کند و در زمان کوتاه، مدل سازی را میسر سازد، رویت ” Revit ” مناسب شماست. برنامه رویت چیست ؟ همانطور که گفتیم رویت نرم افزار طراحی و مدل سازی اطلاعات ساختمان است. شما با کمک برنامه رویت می توانید پروژه های ساختمانی را پیش از پیاده کردن نهایی، طراحی کنید و با مدل سازی 2 بعدی و 3 بعدی نمای کلی کار را ببینید. این نرم افزار به شما کمک میکند تا بر اساس میزان مواد مورد نیاز، هزینه نهایی را برآورد کنید و در ساخت یک ساختمان، با خیال آسوده پیش بروید.
به عبارتی رویت، نرم افزاری برای فرآیند های طراحی معماری، مهندسی و صنعت ساخت و ساز است که سعی شده در ادامه به شرح کاربردها و ویژگی های این نرم افزار بپردازیم.
ویژگی های نرم افزار رویت چیست؟
- مدل سازی هوشمند 2 بعدی و 3 بعدی
- اشتراک گذاری پروژه ها میان دیگر کاربران
- تبدیل سریع نقشه های فاز 1 به فاز 2
- قدرت بالای خلق میان نرم افزارهای مهندسی
- ایجاد مدیریت مالی و کنترل تولید و مصرف در بازه های زمانی
- حذف خطاهای انطباق پلان ها و مقاطع و نماها
- قابلیت طراحی 3 بعدی ساختمان
- دارای ابزارهای لازم برای نقشه کشی ساختمان و ردیابی چرخه ساختمانی از ابتدا تا تخریب
- دارای دقت در ترسیم و افزایش سرعت و تغییر نقشه ها به طور همزمان
- پشتیبانی از استانداردهای IFC بر پایه XML
- قابلیت 4 بعدی BIM
دلایل انتخاب نرم افزار رویت (Revit) در تهیه نقشه
- شما با کمک نرم افزار رویت، به دلیل دارا بودن قابلیت 4 بعدی BIM (4D BIM)، میتوانید تمامی مراحل طراحی ساختمان ، یعنی از ایده تا ساخت و تخریب آن را درون برنامه ایجاد کنید.
- میتوانید از قابلیت های ویژه ای نظیر پدیده های اقلیمی مانند نور و سایه و درج افکت ها در مدل سازی نهایی ساختمان استفاده کنید.
- با کمک رویت میتوانید پلی بین رشته های مختلف مهندسی برقرار کنید.
- رویت به شما این امکان را میدهد تا داده نهایی را به نرم افزارهای دیگری نظیر 3ds Max و AutoCAD BIM انتقال بدهید.
- نرم افزار رویت به دلیل سادگی و سهولت کار، این امکان را به شما میدهد تا به سرعت آن را یاد بگیرید.
- با کمک رویت نقشه های ساختمانی را میتوان به طور همزمان 2 بعدی و 3 بعدی، طراحی کرد.
به طور کلی دلایل انتخاب نرم افزار revit چیست ؟ چه تمایزاتی بین رویت و دیگر نرم افزار های مرتبط با این رشته وجود دارد ؟ جواب این سوال این است که یکی از بهترین نرم افزار هایی که مبتنی بر BIM است، نرم افزار رویت است. رویت برخلاف نرم افزارهایی که سه بعدی هستند، قابلیت 5 بعدی بودن را دارد. این دو بعد اضافه رویت، در قبال دیگر نرم افزارهای 3 بعدی، “مدیریت زمان” و “مدیریت مالی” است. همچنین شما میتوانید فایل خروجی از نرم افزار رویت را در فرمت های مختلف از جمله PDF, DXF و DWG ذخیره کنید و یا فایل DWG را وارد نرم افزار کرده و با درگ کردن آن را ویرایش کنید.
اگر تمایل دارید در کمترین زمان، طراحی ساختمان انجام دهید و مدل سازی نهایی را با ویژگی های خاص در دسترس مشتری قرار بدهید، رویت انتخاب مناسبی است.
کاربردهای نرم افزار رویت چیست؟
از آنجایی که رویت یک نرم افزار ارتباطی میان رشته ها و تسهیل کننده طراحی و مدل سازی اطلاعات ساختمان است، میتوان آن را یکی از پرطرفدارترین نرم افزارهای موجود در حوزه طراحی و ساخت مجازی ساختمان دانست. تا اینجا با ویژگی های نرم افزار رویت (Revit) آشنا شدیم. اکنون قصد داریم در ادامه مطلب شما را با بخشی از کاربردهای اصلی رویت آشنا کنیم. کاربردهای نرم افزار رویت چیست ؟
مستند سازی با کمک رویت
این سوال برای شما پیش میآید که مستند سازی در رویت چیست ؟ رویت به عنوان یکی از نرم افزارهای بدون خطا و مستند ساز قوی، این امکان را به شما میدهد تا در طی طراحی و مدل سازی ساختمان، در صورت بروز خطا، بتوانید به راحتی مشکلات را شناسایی کرده و در مراحل اولیه ترسیم، آنها را برطرف کنید.
طراحی مفهومی در رویت چیست؟
طراحی مفهومی یا همان طراحی 3 بعدی، در نرم افزار رویت ، باعث می شود پیش از پیاده کردن نهایی پروژه، بتوان یک طرح کلی از ساختمان را داشت. این امر موجب می شود که هم مدیر پروژه از شکل نهایی کار مطلع باشد و ایرادات آن را رفع نماید و یا در صورت نیاز آن را تغییر دهد و هم به مشتری این کمک را میکند که یک نمای کلی از ساختمان را در تمام بعدها داشته باشد. با طراحی مفهومی، مشتری میتواند مدل مورد نیاز خود را انتخاب کند و طراحان نیز برای پروژه های بعدی ایده های نو داشته باشند.
کامپوننت ها در رویت
پیش تر گفتیم که در نرم افزار رویت، با اعمال یک تغییر در یکی از اجزای ساختمان، به طور هوشمند این تغییر در دیگر اجزا نیز اعمال میشود. در نرم افزار رویت، کامپوننت های پارامتریک ساختمانی، همانند دیگر اجزا، در صورت ایجاد تغییر به طور هوشمند تغییر خواهند کرد. این تغییرات که با سرعت بالایی همراه هستند به طراحان این امکان را میدهد که به راحتی بتوانند مدل نهایی را پیاده کنند. رویت از این تغییرات به عنوان یک فرصت استفاده می کند و با ذخیره کردن آنها، میتواند در پروژه های دیگر نیز قابل استفاده باشد.
انواع نسخه های نرم افزار رویت (Revit) چیست؟
1. رویت ساختاری (Revit Structure) برای مهندسان عمران
2. Revit MEP برای مهندسان برق و مکانیک
3. رویت معماری (Revit Architecture) برای مهندسان معمار
رویت معماری (Revit Architecture)
به عنوان یک معمار ، نیاز دارید که با کمک نرم افزاری، نقشه های دو بعدی و سه بعدی طراحی و رسم کنید. شما با کمک نرم افزار رویت میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید. یکی از ویژگی های جالب رویت در ترسیم نقشه این است که شما با رسم پلان طرح خود، میتوانید نماها، مقاطع، حجم ها و پرسپکتیوهایتان را به طور هوشمند از رویت دریافت کنید. این عمل موجب بالا رفتن سرعت عمل میشود.
نرم افزار رویت (Revit) چیست؟ در صنعت معماری، یکی از دقیق ترین نرم افزارها برای طرح های ساختمانی است که در کوتاه ترین زمان، مفید ترین پروژه ها را به شما می دهد. در واقع با استفاده از هماهنگی و طراحی های موجود در رویت میتوانید به ایده های متنوع در مدلسازی ساختمان برسید و با سرعت بخشیدن به این عمل، فرآیند پیادهسازی پروژه را زودتر انجام دهید.
نرم افزار رویت کلوپ معماری
تیم کلوپ معماری همواره در تلاش بوده است تا با ارائه مطالب مفید، شما را با نرم افزار رویت و کاربردهای آن برای مهندسین معماری و عمران آشنا کند. امیدواریم مطالب ارائه شده به شما در فهم و درک این نرم افزار کمک کرده باشد. با کمک این مطلب میتوانید با کاربرد نرم افزار رویت، بیشتر آشنا شوید و در صورت نیاز از تیم ما کمک بخواهید. از وقتی که برای مطالعه گذاشتید سپاسگزاریم.