رزومه معماری
رزومه معماری (پورتفولیو معماری) از مهمترین مواردی است که باید مهندسان معماری آن را جدی بگیرند. نوشتن یک رزومه معماری میتواند نقش اساسی در آینده شغلی آنها داشته و به نوعی یک چشم انداز چند ساله را برای آنها رقم بزند. از آنجایی که بسیاری از افراد فعال در این حوزه بعد از طی کردن بازه مورد نیاز به دنبال آینده شغلی و ورود به بازار کار معماری هستند، نوشتن رزومه و نحوه طراحی آن اهمیت زیادی پیدا میکند.
انجام پروژه معماری و همچنین سفارش پروژه معماری برای بالاتر بردن تجربه عملی در کنار تئوری یکی از موارد تاثیرگذار در داشتن یک رزومه موفق است. از این رو در این مقاله به جزئیات چگونگی نوشتن یک رزومه موفق و کارآمد برای رشته معماری خواهیم پرداخت. پس تا انتها با ما همراه باشید تا شما هم بتوانید رزومه خود را قوی کنید .
ساختمان یک رزومه موفق چگونه است؟
فهرست مطالب
نحوه نوشتن یک رزومه کاری چه برای معماری و چه رشتههای دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است. نکته حائز اهمیت این است که هر رزومه با توجه به رشته مورد نظر تهیه و تنظیم میشود. در هنگام نوشتن یک رزومه معماری باید تمامی اطلاعات و مهارتهایی که در طول یک دوره تحصیلی به صورت عملی و تئوریک کسب کردهاید را بنویسید. واقع بینانهتر بگوییم شما نباید از کوچکترین مهارتی که در طی این دوره به دست آوردهاید هم غفلت کنید، زیرا کوچکترین رزومه کاری شما شاید بزرگترین نیاز یک شرکت و یا کارفرما باشد. در ادامه به ترتیب شیوه نگارشی نوشتن رزومه برای معماری را توضیح خواهیم داد.
ساختمان نگارشی در تهیه رزومه معماری به شرح زیر است:
- نوشتن اطلاعات پایه
- اطلاعات تحصیلی
- اطلاعات شغلی که تا بحال آن را در دورههای دانشگاه سپری کردهاید
- گواهینامه و رزومههای دریافتی
- زبان و مهارتهای مربوط به آن
- تحقیقات و پروژههایی که انجام دادهاید
مواردی که ذکر شدند، از عناوین مهمی هستند که باید آنها را درون رزومه لحاظ کنید. داشتن یک رزومه معماری موفق رعایت این نکات است. در ادامه با ما همراه باشید.
نوشتن اطلاعات پایه؛ نخستین گام برای موفق شدن رزومه
در این قسمت یعنی نوشتن اطلاعات پایه شما باید به عنوان یک مهندس معمار عکس، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، آدرس، وضعیت تاهل، اطلاعات تماس، ایمیل و هر آنچه که برای تکمیلتر کردن به کار میآید را وارد کنید. در بخش توصیفات رزومه نیز باید چکیدهای از فعالیتهای خودتان را به صورت خلاصه یادداشت کنید. این قسمت از اهمیت بالایی برخوردار است، پس آن را جدی بگیرید. برای مثال به نوشته زیر توجه کنید تا بیشتر با نحوه نوشتن یک خلاصه رزومه موفق آشنا شوید:
“مسلط به طراحی، نقاشی و مهندسی معماری با بیش از 3 سال سابقه همکاری با شرکتهای فعال در طراحی دکوراسیون داخلی، سابقه انجام پروژه دانشجویی با تری دی مکس و انجام پروژه معماری با اتوکد“
بسیاری از افراد قرار دادن عکس درون رزومه را نمیپسندند، به همین برای حرفهایتر کردن رزومه بهتر است که یک کادر خالی بدون عکس را درون آن قرار دهید. حتما باید عکسی که برای رزومه خود انتخاب میکنید از کیفیت بالایی برخوردار باشد، زیرا استفاده از یک عکس بی کیفیت درون رزومه تاثیر منفی بر روی آن خواهد گذاشت. از قرار دادن شماره تماس و ایمیل درون رزومه غافل نشوید زیرا در صورتی که رزومه کاری شما قبول شود فرد باید با شما تماس بگیرد. پس راه ارتباطی مطمئن و همیشه در دسترسی را درون رزومه قرار دهید تا همیشه بهترین نتیجه را بگیرید .
اطلاعات تحصیلی؛ سرنوشت ساز
در این قسمت باید توجه داشته باشید که تمامی اطلاعات مربوط به رزومه تحصیلیتان را به درستی وارد کنید. اگر تحصیلات آکادمیک معماری دارید و در حال حاضر دانشجو هستید نیازی نیست که مدرک دیپلم را ضمیمه رزومه خود کنید. باید به ترتیب درست مدارک خود را اسکن کنید؛ یعنی اگر دانشجوی دکتری هستید باید از بالاترین مدرک خود آنها را تنظیم کنید. اگر که دانشجو و یا فارغ التحصیل مقطع دکتری هستید اسکن کردن دو مدرک آخر کافی است و نیازی نیست که رزومه دوران کارشناسی را تکمیل کنید.
اطلاعات شغلی؛ راهی برای دیده شدن
یکی از راههایی که به شما کمک میکند تا یک رزومه کاری موفق به خصوص در زمینه معماری داشته باشید این است که اطلاعات شغلیتان را به درستی وارد کنید. در این بخش باید سوابق کاری که مربوط به رشتهتان داشتهاید را وارد کرده و در هنگام نوشتن سوابق تحصیلی حتما ترتیب معکوس را رعایت کنید. یعنی باید در هنگام پر کردن این فیلد آخرین سابقه شغلی را که داشتهاید وارد کنید، البته توجه کنید که در هنگام نوشتن این مورد بیشتر از 5 مورد را یادداشت نکنید. رزومه کاری باید مختصر و در اینحال مفید باشد.
گواهینامه و رزومههای دریافتی
گواهینامهها و مهارتهایی که دریافت کردهاید به شما کمک میکند تا فرم را به درستی پر کنید. در ادامه به برخی از این مهارتها اشاره خواهیم کرد.
- مهارتهایی که در بخش زبان دارید به شما کمک میکند که
ستارهها را در رزومه خود به درستی پر کنید. میتوانید در هنگام پر کردن ستاره میزان و سطح مهارت خود را مشخص کنید. انتخاب 5 ستاره برای این قسمت نشان دهنده تسلط بالای شما است. منظور از زبان، صرا زبان انگلیسی نیست و شما به هر زبانی که تسلط دارید میتوانید آن را در رزومه خود وارد کنید. یکی از راههای نوشتن یک رزومه معماری موفق این است که سطح زبان خود را به درستی وارد کنید.
تا اینجای مقاله راجع به چگونگی نوشتن ساختمان رزومه صحبت کردیم، در ادامه قصد داریم تا نکاتی که به شما کمک میکند تا محتوای رزومه عالی داشته باشید را بگوییم.
محتوای معماری و نکات 8 گانه موفق شدن رزومه معماری
همانطور که اشاره شد ساختمان رزومه، نحوه نوشتن و وارد کردن اطلاعات برای تحویل دادن رزومه از موارد مهمی بود که باید رعایت شود. پس این 12 نکته را مطالعه و در هنگام ارسال رزومه آنها را رعایت کنید.
-
رزومه را به تنهایی ارسال نکنید
فعل منفی که در تیتر این محتوا وجود دارد به این معنی است که بعد از تهیه و تنظیم رزومهتان، حتما اگر نمونه کار هم دارید آن را به همراه رزومه خود ارسال کنید. در بحث بازار کار و شغل میزان مهارت شما اهمیت دارد و فارغ التحصیلی از دانشگاه و یا معدل شما در طول سال تحصیلی در رتبههای بعدی قرار خواهند گرفت.
-
محتوای مناسب
همانطور که گفته شد داشتن یک رزومه خوب منوط به داشتن یک رزومه باکیفیت و رعایت تمامی مواردی است که گفته شد
-
ویژگیهای شخصی شما
یکی دیگر از موارد مهارتهای تجربی است که باید آنها را درون رزومه بگنجانید. اینکه فردی با چه خصوصیاتی هستید، نرم هستید و یا سخت، همه اینها بر روی داشتن یک رزومه با محتوای مناسب تاثیر میگذارند.
-
خیلی طولانی و خیلی کوتاه نباشد
قطعا یک رزومه بلند بهتر از یک رزومه کوتاه نیست. نوع محتوا است که ارزش پیدا میکند.
-
سعی کنید رزومه مرتبطی داشته باشید
منظور این است که با توجه به نیاز کارفرما رزومهتان را ارسال کنید.
6. فایل PDF
فایلتان را PDF کنید و با حجم کمتر از 15 مگابایت ارسال کنید.
7.طراحی
طراحی صفحه و یا همان CV را جذاب کنید.
8. تمامی مقالات
از تمامی مقالهها و تحقیقاتی که انجام دادهاید غافل نشوید.
جمع بندی
چگونگی نوشتن یک رزومه موفق معماری موضوع اصلی این مقاله بود که سعی کردیم به طور کامل و جامع به آن بپردازیم. با استفاده از این نکات میتوانید بهترین رزومه معماری را برای داشتن یک آینده شغلی مناسب تهیه کنید.